Verlossend nieuws voor Orlando (12): jongen met ASS mag nu tóch naar school

Orlando De Vos heeft zijn schoolrugzak al aanhangen. Foto: kristin matthyssen

Verlossend nieuws voor Orlando (12): jongen met ASS mag nu tóch naar school

Print
Zandhoven / Viersel -

Orlando De Vos (12) uit Viersel heeft ASS, ADHD en dyspraxy. Terwijl andere kinderen uit het zesde leerjaar half mei allemaal weer naar school mochten, kreeg Orlando te horen van zijn school GO! de 3master in Herentals dat hij dit schooljaar niet meer hoefde te komen. Maar een kleine maand later is er dan toch goed nieuws voor Orlando.

Zijn ouders Pascale en Marc klaagden eerder in de krant aan dat kinderen uit het buitengewoon onderwijs niet dezelfde rechten hebben als hun leeftijdsgenoten. De ouders verweten de school niets, maar meenden dat de Veiligheidsraad minder aandacht had voor het buitengewoon onderwijs.

LEES OOK. Jongen met ASS voelt zich gepasseerd: “Orlando wil niet naar het middelbaar vooraleer hij de lagere school heeft kunnen afsluiten”

Voor Orlando die in september naar het middelbaar moet was het heel moeilijk om de basisschool waar hij zeven jaar zat te moeten verlaten zonder visueel afscheid. Maar zie: donderdag kwam het goede nieuws dat hij maandag weer naar school mag. Orlando zal opgehaald worden met de bus omdat zijn mama door een oogprobleem niet met de auto kan rijden. Iédereen tevreden. “Orlando heeft tijdens de lockdown leren leren, leren plannen en leren organiseren”, vertellen zijn ouders. “Zijn juffen hebben hem vanop afstand super ondersteund, maar écht naar school gaan is nog iets anders. Hij is zelfs wat nerveus.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio