© Jimmy Kets

Voorstel voor gratis tienrittenkaart voor elke Belg is bijgestuurd, NMBS niet op de hoogte

Het voorstel van de superkern om elke Belg een tienrittenkaart te geven van NMBS is bij gestuurd. Dat meldt Radio 1.

evdg

Twee weken geleden besliste de superkern dat iedere Belg zo’n kaart zou krijgen, maar NMBS zelf werd compleet verrast door dat voorstel. De vervoersmaatschappij was naar eigen zeggen nooit op de hoogte gebracht. Het was een sociale maatregelen die het binnenlands toerisme en het openbaar vervoer moeten stimuleren, maar er waren ook vragen over veiligheid en betaalbaarheid.

Nu is het voorstel dus aangepast. Enkel mensen die ook effectief zo’n tienrittenkaart aanvragen, zullen er een krijgen. Op die manier zouden de kosten toch gedrukt worden.

NMBS niet op de hoogte

Spoorwegmaatschappij NMBS was niet op de hoogte dat de superkern vrijdag aanpassingen zou doorvoeren aan de eerdere beslissing over de tien gratis treinritten voor elke Belg. “We zijn ook officieel nog niet op de hoogte gesteld van de nieuwe modaliteiten”, zo heeft woordvoerder Dimitri Temmerman zaterdag gezegd.

“De manier waarop gisteren zonder enig overleg een beslissing is genomen, stelt ernstige vragen”, stelde Sophie Dutordoir op Twitter. “De NMBS vraagt dus onmiddellijk overleg en alle noodzakelijke hulp om elk risico op overbezetting van treinen en perrons te voorkomen.”

MEER OVER NMBS