© RAFC

Antwerp heeft nieuwe doelman officieel beet met Jean Butez

Jean Butez moet vanaf volgend seizoen het doel proper houden op de Bosuil. Na een lange flirt tekende de 25-jarige Fransman vandaag een contract voor vier seizoenen bij Antwerp.

yala

“Butez genoot zijn opleiding bij het Franse Lille en groeide de afgelopen vier seizoenen uit tot sterkhouder van Moeskroen”, klinkt het bij Antwerp. “Volgende week staan nog enkele fysieke testen op het programma waarna hij aansluit bij de kern, die vanaf maandag de veldtrainingen hervatten.”

Een verse keeper was hoe dan ook een noodzaak bij Antwerp, dat al afscheid nam van Sinan Bolat, Jens Teunckens en Yves De Winter. De oplossing komt er nu in de vorm van Jean Butez. Hij begon aan zijn laatste contractjaar bij Moeskroen en kon ook rekenen op interesse van onder meer Anderlecht en AA Gent, maar kiest uiteindelijk dus toch voor Antwerp.

Voor de eerstvolgende officiële wedstrijd zal Butez echter nog niet inzetbaar zijn. De FIFA meldde deze week aan de Pro League dat er dan toch geen nieuwe spelers mogen aantreden in de bekerfinale tegen Club Brugge op 1 augustus. Vermoedelijk zal de 20-jarige Davor Matijas dan mogen debuteren in het Antwerpse doel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws