© RR

Syndicus verduistert honderdduizenden euro van eigenaars

Het openbaar ministerie heeft celstraffen tot 24 maanden geëist tegen de voormalige bestuurders en medewerkers van de NV Padimi, een inmiddels failliet bedrijf dat diensten aanbod als syndicus voor gebouwen. De beklaagden verduisterden minstens een half miljoen van hun klanten.

jvda

De NV Padimi is imiddels in faling en liet een put ongeveer 1,1 miljoen euro. Gisteren begon het proces tegen de voormalige bestuurders van het bedrijf, en hun entourage, die jarenlang gelden van mede-eigenaars achterover drukten. Padimi wist zich aan te prijzen bij heel wat verenigingen van mede-eigenaars om het beheer van de gemeenschappelijke ruimten in appartementsgebouwen te runnen. Op die manier kregen de mensen van Padimi controle over de gelden die aanwezig waren op de rekeningen van de verenigingen, en die bijvoorbeeld bestemd waren om brandverzekeringen te betalen. Uit het onderzoek, dat in 2014 losbarstte, bleek dat de beklaagden voor ongeveer een half miljoen euro aan gelden van hun klanten hadden weggemaakt.

De beklaagden worden ook vervolgd voor omdat ze op bedrieglijke wijze een erkenningnummers van Instituut van Accountants en Belastingconsulenten (IAB) misbruiken. Ook het Belgische Instituut voor Vastgoedmakelaars stelde zich burgerlijke partije, omdat Padimi ten onrechte gebruikt maakte een erkenningsnummer van een erkende makelaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners