Een van de grote infoborden van het Plattelandspad van de Landelijke Gilde van Tongerlo. © Leo Brouwers

Plattelandspad zet plattelandsleven in het daglicht

Om de boerderijen en het plattelandsleven meer in het voetlicht te stellen werd ruim tien jaar geleden door de Landelijke Gilde van Tongerlo een fietsleerpad uitgewerkt. In deze coronatijden werden de infoborden en wegwijzers opgefrist.

Het idee achter de fietsroute is een fietsleerpad dat de boerderijen in de gemeente Westerlo met elkaar verbindt. “We konden toen rekenen op een belangrijke subsidie vanuit het plattelandsproject De Merode”, vertelt secretaris Paul Van den Eynde. “Met de hulp van de vzw Plattelandsklassen en onze eigen leden werden de infoborden en bewegwijzering uitgewerkt.”

De bewegwijzering is ook origineel . Op het hele parcours staan er 49 koeien op een stevige houten paal de rijrichting te wijzen. Het pad is een lus van 18 kilometer en loopt over rustige wegen. Op de infoborden bij de boerderijen staat uitleg over de vorm van landbouw die in de boerderijen beoefend wordt.

“Graag zetten we in deze coronatijden het plattelandspad opnieuw in de kijker. Het pad werd recent nagekeken en volledig in orde gebracht. De officiële startplaats van ons pad is aan de abdij van Tongerlo aan het kruispunt Torendreef-Oevelse dreef. Straffe wandelaars kunnen de 18 kilometer zelfs te voet doen.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio