© BELGA

Bart Wellens nieuwe sportdirecteur van Tormans Cyclocross Team: “Het was tijd voor iets nieuws”

Bart Wellens wordt vanaf de start van de veldritcompetitie in augustus de nieuwe sportdirecteur van de veldritploeg Tormans Cyclocross Team. De tweevoudige wereldkampioen zal er veldrijders als Quinten Hermans en Corné van Kessel bij de elite sportief omkaderen: “Het was tijd voor iets nieuws.”

vml, hc

De 41-jarige Bart Wellens was al sportdirecteur in het veldrijden, namelijk bij 777 en Corendon-Circus. De Kempenaar zal nu met zijn ervaring de ploeg onder leiding van Jean-François Bourlart begeleiden. Tormans Cyclocross Team is een aftakking van de wegploeg Team Circus-Wanty Gobert-Tormans.

“Mijn gevoel vertelde me dat het tijd was voor iets nieuw, en ik wacht vol spanning om aan deze uitdaging te beginnen”, reageert Wellens. “Mijn nieuwe functie is een huwelijk tussen een vertrouwde wereld en nieuwe taken waar ik met volle goesting aan wil beginnen. In het veldrijden krijg ik de kans om te werken met renners in wie ik geloof en voor wie ik veel sympathie koester. In mijn periode als renner maakte ik namelijk al deel uit van dezelfde ploeg als Quinten Hermans en Corné van Kessel. Samen met onze beloften en dames zullen we een leuke beperkte groep vormen, die we van heel nabij kunnen begeleiden en bijsturen.”

“Daarnaast kan ik niet wachten om van het organigram van Circus-Wanty Gobert-Tormans te leren en om in het wegwielrennen mijn neus aan het venster te steken. Samen met mijn broer Geert geloof ik in dit project. Zijn jeugdwerking bij Tormans-Acrog Balen BC en zijn grote ervaring met jonge rensters kunnen een groot belang hebben in het succes van het Tormans Cyclocross Team op lange termijn.”

© Photo News

Tormans Cyclo Cross Team is een nieuw project dat deze winter werd gevormd, met Quinten Hermans en Corné van Kessel die vanaf 1 januari de kleuren verdedigden. “Intussen hebben we ons effectief uitgebouwd, met onder andere Thomas Mein en Emiel Verstrynge bij de jeugd”, vertelt Jean-François Bourlart, algemeen manager van Want You Cycling. “Alleen ontbrak nog een ploegleider met uitgebreide ervaring in het veldrijden om onze atleten op fysiek en technisch vlak te begeleiden. Ik ben overtuigd dat de komst van Bart Wellens ons de mogelijkheid zal geven om aan te tonen dat het Tormans Cyclo Cross Team één van de beste ploegen in het veld is, in om het even welke categorie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden