© AFP

Kevin De Bruyne en Manchester City weten begin juli of ze écht twee jaar niet in Europa mogen voetballen

De hoorzittingen over het beroep van Manchester City voor het Internationaal Sporttribunaal (TAS) in het Zwitserse Lausanne zijn woensdag beëindigd. De Citizens gingen niet akkoord met de beslissing van de Uefa half februari om de club van Kevin De Bruyne voor twee seizoenen uit te sluiten van Europees voetbal. De gesloten zittingen, die vanwege de coronacrisis via videoconferentie plaatsvonden, waren maandagmorgen gestart. Een beslissing mag in de eerste helft van juli verwacht worden.

Vincent Van Genechten

De Europese voetbalbond Uefa besliste eerder dit jaar Manchester City uit te sluiten van Europees voetbal voor de seizoenen 2020-2021 en 2021-2022. Het team van Rode Duivel Kevin De Bruyne werd door de financiële controlekamer van de Uefa gestraft omdat het zich niet heeft gehouden aan de regels van de Financial Fair Play. De Engelsen kregen naast de schorsing ook een boete van 30 miljoen euro opgelegd.

City reageerde, toen de sanctie bekendraakte, niet verrast op het nieuws van de uitsluiting en verklaarde onmiddellijk naar het TAS te zullen stappen.

MEER OVER Kevin De Bruyne

Meer sportnieuws