Wolf zet tocht verder, nu ook gespot op manege in Lier

Nieuwe beelden tonen aan dat de wolf nog steeds in Duffel en omstreken ronddoolt. Zo werd hij maandagavond ook gespot op het domein van manege Zuuthoeve in Lier. Het dier werd er gefilmd door de beveiligingscamera’s.

svds

Maarten Cuvelier uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver kon de wolf deze week van dichtbij filmen toen hij zich schuilhield aan de rand van een bos in Duffel. “Ik had daar honderd dagen kunnen liggen zonder hem te zien, maar ik heb enorm veel geluk gehad”, klinkt het. “Plots kwam hij recht op mij afgelopen. Hij naderde tot op een kleine tien meter. Toen rook hij me en is hij weggelopen.”

Met de video wil Cuvelier bewijzen dat de wolf ten onrechte met een slecht imago kampt. “Wanneer je in Siberië op een roedel wolven stoot die ‘scheel zien’ van de honger, dan zullen ze misschien een mens aanvallen. Maar hier moet je echt niet bang zijn. Wanneer ze een mens zien of ruiken zullen ze vluchten, zoals in het filmpje. Het slechte imago is gegroeid omdat ze geen hoge aaibaarheidsfactor hebben, door het sprookje van Roodkapje en verhalen uit de Middeleeuwen, maar dat is volledig onterecht.”

Lees verder. Wolf zaait onzekerheid bij dierenhouders en buurtbewoners: “Zo’n dier hoort niet thuis in bewoond gebied”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio