© Ben & Jerry’s

Ben & Jerry’s deelt recept van populaire cookie dough

Het beste aan de ijssmaak Cookie Dough van Ben & Jerry’s? Het koekjesdeeg natuurlijk. De ijsfabrikant heeft daarvan nu het recept vrijgegeven.

Omdat heel wat ijsfans maar wat graag de stukjes koekjesdeeg uit de potten Cookie Dough van Ben & Jerry’s vissen, had de ijsfabrikant begin dit jaar al Chocolate Chip Cookie Dough Chunks gelanceerd, dat zijn zakjes met stukjes koekjesdeeg, maar dan zonder het ijs.

Die zijn al een tijdje in de VS en het Verenigd Koninkrijk te verkrijgen, maar bij ons nog niet. Om de fans hier wat tegemoet te komen, geeft de ijsfabrikant nu het recept vrij van het bekende koekjesdeeg.

Ingrediënten:

8 eetlepels ongezouten boter

130 gram bruine suiker

2 eetlepels volle room

1 theelepel vanille-extract

1/2 theelepel zout

130 gram bloem

65 gram chocoladestukjes

Werkwijze:

Zet de oven op 80 graden en laat eerst de bloem een tiental minuutjes bakken zodat alle bacteriën eruit verwijderd zijn.

Meng achtereenvolgens de boter, de bruine suiker, room, zout en vanille-extract in de keukenmachine. Voeg daarna de bloem en de chocoladestukjes toe.

Maak er bolletjes van met een ijsschep of lepel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NIET TE MISSEN