Het park rond de oude pastorie Het Hof in Vosselaar krijgt binnenkort al een opknapbeurt.

Het park rond de oude pastorie Het Hof in Vosselaar krijgt binnenkort al een opknapbeurt. © Bart Van den Langenbergh

Park van Het Hof krijgt opknapbeurt

In afwachting van een grondige restauratie van de oude pastorie Het Hof in Vosselaar krijgt het park in het bijhorende domein een opknapbeurt.

bvdl

Er komt opnieuw wat schot in de restauratie van Het Hof in Vosselaar. In 2018 kwamen het gebouw en het bijhorende landschapspark in handen van de gemeente Vosselaar en Kempens Landschap. Het Agentschap voor Natuur en Bos nam de omringende bossen in beheer. Als aanloop naar een grondige restauratie van Het Hof wordt het landschapspark zelf al onder handen genomen.

“Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen, snoeien boomverzorgers het dode hout uit de kroon van een dertigtal monumentale bomen”, zegt Kathleen Helsen (CD&V), gedeputeerde van de provincie Antwerpen. “Enkele bomen die niet in het landschapspark passen, worden gekapt. We gaan 450 meter haag opnieuw aanplanten om het historisch uitzicht te herstellen. En met gerichte maaibeurten creëren we een hooiland.”

17.500 euro

Het Agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse overheid verleent 17.500 euro voor de werkzaamheden in het park. “Voor ons is dit een ideaal scenario: dankzij Kempens Landschap worden de werken opgevolgd en kunnen we een extra financieel steuntje in de rug krijgen”, legt Gilles Bultinck (CD&V), burgemeester in Vosselaar, uit. “Er wacht ons nog een uitdagende restauratie. Maar met deze werken zetten we alvast de eerste stap in de opwaardering van het Hof en omgeving.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio