Dit ledscherm tegenover de watertoren verdwijnt. Het aantal ledschermen groeit van vier naar zes.

Dit ledscherm tegenover de watertoren verdwijnt. Het aantal ledschermen groeit van vier naar zes. © JB

Twee nieuwe, gratis ledschermen: 50% info, 50% lokale reclame

De gemeenteraad gaat akkoord met de concessievoorwaarden voor het gratis plaatsen van twee digitale ledschermen in de gemeente. De vier die er nu al staan zijn aan vervanging toe en de locaties wijzigen.

jb

Beide schermen worden door de leverancier gratis geleverd. “Voorwaarde is dat ze 50% van de tijd gebruikt worden om informatieve boodschappen van de gemeente te publiceren en 50% voor reclame van lokale handelaars, niets anders”, zegt schepen Ilse Lenvain (N-VA). Onafhankelijk raadslid Kevin Eeraerts, was de enige die tegenstemde. “Ik vind het niet zwart op wit terug dat het enkel mag gaan om reclame van lokale handelaars.”

Volgens Schepen Ilse Lenvain zijn ook de huidige vier ledschermen aan vervanging toe. “Na vervanging hanteren we dezelfde verdeelsleutel tussen info en reclame. De hele operatie moet voor het einde van het jaar rond zijn.” Bedrijven kunnen zich tot 26 juni melden om mee te dingen. De zes borden komen aan de Dendermondsesteenweg aan de vroegere Brico, in Blaasveld aan de Mechelsesteenweg ter hoogte van bushalte Heihoek of huisnummer 458, aan de Waag (Willebroek), in Heindonk aan het Dorpsplein, in Tisselt aan de Brielenbrug en in het centrum van Klein-Willebroek aan het Sasplein.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio