Leerkracht Yvonne De Winter behaalt de meeste stemmen en krijgt haar eigen straat

Yvonne De Winter. Foto: Gemeente Bonheiden

Leerkracht Yvonne De Winter behaalt de meeste stemmen en krijgt haar eigen straat

Print
Bonheiden -

Via het participatieplatform 2820vraagt vroeg de gemeente Bonheiden haar inwoners om mee na te denken over een straatnaam voor de nieuwe verkaveling op het kruispunt van de Weynesbaan en de Plasstraat. Uit de dertien ingestuurde vrouwennamen werd uiteindelijk gekozen voor de ‘Yvonne De Winterstraat’.

“We zetten graag in op participatie”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Mieke Van den Brande (CD&V). “We nomineerden alle ingediende voorstellen die aan de voorwaarden voldeden en dus gingen dertien vrouwennamen naar de stemronde. Via 2820vraagt stemden 261 inwoners. Omdat het verschil tussen de score van Ankie Van Dievel en Yvonne De Winter minder dan vijf punten bedroeg, lag de eindbeslissing bij het college. We kozen uiteindelijk voor Yvonne De Winter, de naam die ook de meeste stemmen kreeg. De nieuwe straatnaam in de verkaveling wordt dus naar haar vernoemd.”

Yvonne De Winter gaf les in de jongensschool op de Mart, vlak bij de nieuwe verkaveling. Ze woonde jaren in het schoolhuis en was een graag geziene leerkracht. De inhuldiging van de nieuwe straat zal gebeuren wanneer de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus het toelaten. Met de verkiezing van de straatnaam speelde het bestuur in op de actie #MeerVrouwOpStraat van presentatrice Sofie Lemaire.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio