© RR

Weer stukje fietsostrade klaar: nu (bijna) in één ruk van Nederlandse grens tot Luchtbal

De provincie Antwerpen heeft een stukje fietsostrade afgewerkt tussen de Paviljoenweg en de Kalmthoutsesteenweg in Essen, naast de spoorweg. Daarmee is 25,4 km fietsostrade gerealiseerd en rij je (bijna) in één ruk van de grens met Nederland tot aan Luchtbal Antwerpen.

De eerder gerealiseerde delen van deze fietsostrade kennen sowieso al succes. “In Kalmthout tellen we gemiddeld 1 024 fietsers per dag. Op diezelfde fietsostrade in Kapellen zit het daggemiddelde op 690 fietsers met op de topdag een maximum van 2 478 fietsers op een werkdag”, vult gedeputeerde Luk Lemmens aan.

Op het nieuwe stuk, tussen de Paviljoenweg en Kalmthoutsesteenweg, fiets je voortaan over een 3 meter brede fietsweg over een roodbruine asfalt en dit over een totale lengte van 1,67 kilometer. “Voor de veiligheid van de fietser is er op dit volledige traject verlichting voorzien en werkten we met een middenmarkering.

De realisatie van dit ontbrekende deel kostte 650.000 euro. 50 % subsidie kwam van de Vlaamse overheid. Op het grondgebied Kapellen is nog een procedure aan de gang rond de onteigening van één perceel. Voorlopig kan de provincie Antwerpen enkel wachten tot het dossier door deze Raad voor Vergunningsbetwistingen is behandeld. En de fietsers moeten daar lokaal rondrijden via Schriek, Puihoek en Klein Heiken.

DE TEST