In dit pand aan de Bredabaan zat vroeger Match. Albert Heijn neemt daar binnenkort zijn intrek.

In dit pand aan de Bredabaan zat vroeger Match. Albert Heijn neemt daar binnenkort zijn intrek. © Jan Van der Perre

Nieuwe Albert Heijn aan Bredabaan in Merksem

In het leegstaande pand waar vroeger Match was gevestigd in het centrum van Merksem komt wellicht een Albert Heijn. Er hangt een bekendmaking aan de deur. Het pand bevindt zich aan de Bredabaan 381.

Jan Brys

Momenteel hangt er een aanvraag voor een openbaar onderzoek. Het gaat om een omgevingsvergunning voor een nieuw filiaal van supermarkt Albert Heijn. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 2 juli.

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe supermarkt zal opstarten.

Albert Heijn deed zijn intrede in ons land in 2011. Het eerste filiaal dat opende, ligt in Brasschaat, in de voormalige Supermarkt Van Ende. Het werd meteen een succes. Bij de opening ontstond er een ware stormloop.

Dat leverde aanvankelijk heel wat parkeerproblemen in de buurt op. Zaakvoerder Marco Van Ende overwoog zijn filiaal te verhuizen naar de voormalige Ford-garage aan de Augustijnslei in het centrum van Brasschaat. Maar door de fusie met Delhaize werd dat onmogelijk, wegens te dicht bij elkaar.

Kort nadien opende in Stabroek een tweede filiaal de deuren. In de ruime noordrand van Antwerpen is er intussen een Albert Heijn in Westmalle, Wijnegem, Rijkevorsel en Oud-Turnhout.

In Antwerpen stad bevinden er zich al zeven winkels van Albert Heijn. In ons land zijn er in totaal al 42 vestigingen van Albert Heijn tegenover 850 in Nederland. Daar werd de eerste winkel in het jaar 1887 opgericht.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio