© LANTIS

‘Werf van de Eeuw’ zoekt massa volk: vijf instanties werken samen om juiste mensen te zoeken

Vijf partners gaan vandaag een officiële samenwerking aan om werkkrachten te zoeken voor de ‘Werf van de eeuw’. Het gaat om de stad Antwerpen, VDAB, Constructiv, Talentenwerf en Lantis.

ph

In de komende jaren zal de meest ambitieuze bouwwerf van Noordwest-Europa aan de Schelde liggen. De Oosterweelverbinding maakt de Antwerpse Ring rond en de geplande overkapping op strategische locaties stuurt het auto- en vrachtverkeer onder de grond.

Voor dit grootse project met als toepasselijke naam ‘De Grote Verbinding’ zullen vele werkkrachten nodig zijn met verschillende talenten. Binnen het samenwerkingsverband ‘Jobs in De Grote Verbinding’ zal elke partner zich vanuit zijn sterkte of kernopdracht inzetten om collectief resultaat te behalen. Constructiv is een dienstverlenende organisatie voor de bouwsector, Talentenwerf is expert in leren op de werkplek. Lantis is de bouwheer van het hele project.

Bjorn Cuyt, provinciaal directeur VDAB: “Vanuit VDAB lanceerden we in 2019 al een oproep om werkzoekende jongeren een kans te geven op de Oosterweelwerven. We zetten graag onze schouders onder het partnerschap ‘Jobs in De Grote Verbinding’ om deze jongeren en andere werkzoekenden een topopleiding te bieden die hen kwalificeert voor het gevraagde werk. Daarnaast stemmen we waar nodig en nuttig af met scholen die opleidingen kunnen bieden.”

De partners zien ‘De Grote Verbinding’ als een vliegwiel voor de hele bouwsector. Luc Hellemans, grote baas van Lantis: “De werf van de eeuw vraagt om talent, bij voorkeur lokaal talent. Daarvoor zijn we samen met onze aannemers op zoek naar heel uiteenlopende profielen: wegenwerkers, bekisters, ijzervlechters, baggeraars, ingenieurs, tekenaars, onthaalmedewerkers, ... We reiken ook de hand naar mensen die minder makkelijk hun weg vinden in het gewone circuit. Zo krijgt iedereen de kans.”

De betrokken organisaties ondertekenen vandaag hun engagement.

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen