Marc en Maria De Schutter met schoonzoon Nick voor de toekomstige gelegenheidskampplaats. © kma

“Op kamp gaan in Pulle is ook schoon”

IJsboerderij De Hoeve stelt wei ter beschikking voor jeugdbewegingen

“Op kamp gaan in Pulle is ook schoon”, zeggen Maria en Marc De Schutter van ijsboerderij De Hoeve. Daarom stellen ze hun wei aan de overzijde van de Cauwenberglei ter beschikking van jeugdbewegingen die nog geen zomerkamplocatie hebben.

Omdat de buitenlandse kampen in het water vallen en er in kleinere bubbels gewerkt moet worden, zijn er nog veel jeugdverenigingen op zoek naar een kampplaats. Via de Boerenbond worden land- en tuinbouwers opgeroepen om eventueel een veld of hangar ter beschikking te stellen. De familie De Schutter van ijsboerderij De Hoeve heeft zich alvast aangemeld voor SOSzomerkamp.be en kreeg zelfs al twee reacties van Waalse jeugdbewegingen die graag in Pulle op kamp willen.

“Onze zoon Jef is zelf altijd een hevige scoutsman geweest”, vertelt Maria. “En onze andere zoon Hans werkt bij de Groene Kring die verbonden is aan de KLJ. Ook onze dochter Leen en schoonzoon Nick gingen akkoord dat we iets moesten doen voor de jeugd, want dat ’s zomers niet op kamp kunnen echt erg is.”

Tegenover de ijshoeve ligt een grote weide waar een waterloop doorstroomt. Ver weg van woningen, zodat de kinderen geen buren kunnen storen. “Een ideale plek om tenten op te slaan, en ook voor waterspelletjes aan de rand van de Kleine Beek”, zegt Marc. “Er kunnen in principe honderd jongeren kamperen. We kregen al twee reacties van jeugdbewegingen uit Wallonië die graag in Pulle op kamp willen. Allebei tegelijkertijd toevallig, dus we moeten nog zien of dat gaat, maar die ene groep was maar met 21 kinderen.”

Voor de elektriciteit kunnen de jongeren eventueel tot de ijshoeve komen om daar bijvoorbeeld een frigo te zetten.

Intussen wacht de ijsboerderij elk moment de geboorte af van een nieuw kleinkind, want dochter Leen die normaal de ijsjes schept kan elk moment bevallen van een derde kindje.

www.soszomerkamp.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio