Plein voor Sint-Niklaaskerk wordt in de toekomst dubbel zo groot

Het plein voor de Sint-Niklaaskerk wordt richting Torenstraat uitgebreid. Foto: JB

Plein voor Sint-Niklaaskerk wordt in de toekomst dubbel zo groot

Print
Willebroek -

De gemeenteraad heeft een voorlopige vaststelling tot wijziging van het rooiplan Torenstraat en A. Van Landeghemstraat goedgekeurd. In de toekomst wordt het plein voor de Sint-Niklaaskerk dubbel zo groot.

Een en ander is het gevolg van een eerder genomen besluit in het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Willebroek Centrum, dat dateert van 2013. Toen is reeds de realisatie van een plein voor de Sint-Niklaaskerk voorzien. Omdat de huidige parking aan de overzijde van de kerk nog steeds is ingekleurd volgens het provinciale rooilijnplan, is een aanpassing van de rooilijn noodzakelijk om juridische problemen te vermijden.

De parking en het achtergelegen gebouw, de vroegere brouwerij De Ster, zit in een verkoopprocedure. Bedoeling is dat daar ook nog appartementen komen. Aan de andere zijde van de Torenstraat en op de hoek met de A. Van Landeghemstraat werd bij het nieuwbouwproject al rekening gehouden met de opgeschoven rooilijn. “Afhankelijk of de koper met de plannen doorgaat en die appartementen er komen, zal de gemeente het plein ook heraanleggen”, zegt schepen Maaike Bradt (CD&V).

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio