© City Pirates

City Pirates krijgt premie van UEFA: “50.000 euro voor voedselbonnen en pleintjeswerking”

Het Antwerpse maatschappelijke voetbalproject City Pirates heeft 50.000 euro ontvangen van de UEFA Foundation for Children. Het is een welkome versterking van het budget in de coronacrisis. De Pirates starten een ‘oorlogskas’ voor sociale dossiers en upgraden de pleintjeswerking.

De Belgische Voetbalbond nomineerde dit jaar City Pirates voor ons land als een van de 55 kanshebbers op een deel van 1 miljoen euro. De UEFA Foundation for Children koos de sociale voetbalclub als een van de twintig winnaars.

City Pirates is naast een voetbalclub eerst en vooral een maatschappelijk project dat in vijf complexe Antwerpse wijken actief is en 1.300 jongeren en hun families ondersteunt. Het geld is welkom in coronatijden. “We vrezen dat de maatschappelijke noodzaak voor projecten als het onze alleen maar zal groeien, terwijl de economische middelen onder druk komen te staan. En de private sponsoring van ons project dreigt fel terug te lopen door de omstandigheden”, zegt communicatieverantwoordelijke Michiel De Visschere.

City Pirates zal het geld in de sociale projecten investeren en vernoemt er twee specifiek. “Gezinnen waar geen eten op tafel staat, zullen we trachten te helpen met voedselbonnen en maaltijden”, zegt De Visschere. Daarvoor is een ‘oorlogskas’ opgericht. “Daarnaast zetten we ook extra in op onze pleintjeswerking om nog meer jongeren op een laagdrempelige manier te bereiken.”

De voetbalclub heeft al beslist om budgetten die voorzien waren voor de eerste ploeg in te zetten in de jeugdwerking en de sociale projecten.

Meer sportnieuws