Archiefbeeld van Chiro Hallaar: de Heistse jeugdverenigingen worden extra ondersteund. © RR

Kampsubsidies worden verdubbeld

In Heist-op-den-Berg zijn een aantal maatregelen goedgekeurd om de jeugdverenigingen te ondersteunen. Dat zal gebeuren met uitstel voor leningen en extra ondersteuning voor jeugdkampen.

De maatregelen om de coronacrisis te verlichten werden deze week in het schepencollege goedgekeurd. “Jeugdverenigingen die op dit moment een renteloze lening moeten terugbetalen aan de gemeente, kunnen een jaar uitstel krijgen. Dit bedrag wordt dan bijgerekend op de volgende aflossingen”, zegt schepen van Jeugd David Geerts (PRO Heist).

Ook de kampsubsidies gaan omhoog. “Jaarlijks stellen we 20.000 euro ter beschikking voor ondersteuning van jeugdkampen. Dit bedrag verdubbelen we nu naar 40.000 euro. We denken dat jeugdverenigingen extra kosten hebben om op kamp gaan en daar willen we in helpen”, klinkt het.

De exacte verdeelsleutel wordt nog bekeken. De middelen worden in eerste instantie intern gezocht. “Doordat er geen fuiven zijn, zal er in deze subsidiepot minder uitgegeven worden. Die gelden kunnen we dan overhevelen”, aldus Geerts.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio