Ook bij hervatting Premier League worden vijf wissels per wedstrijd toegelaten

Foto: Action Images via Reuters

Ook bij hervatting Premier League worden vijf wissels per wedstrijd toegelaten

Print

Ook in de Premier League zullen clubs per wedstrijd vijf in plaats van drie wissels mogen doorvoeren. Op de bank mogen er negen in plaats van zeven spelers zitten, wanneer de competitie midden juni hervat na de onderbreking door het coronavirus. De tijdelijke regels werden donderdag goedgekeurd.

De regels gelden tot het einde van het seizoen, dat op 17 juni hernomen wordt. Er staan nog 92 matchen op het programma.

De FIFA stelde eerder de maatregel, goedgekeurd door spelregelorgaan IFAB, om twee extra wissels toe te voegen voor om het drukke programma wat meer behapbaar te maken na een lange periode van inactiviteit.

Ook in Duitsland, waar sinds midden mei weer gevoetbald wordt in de hoogste twee divisies, werden vijf vervangingen per wedstrijd toegestaan. Concreet kan er tijdens de rust en nog op drie momenten tijdens de wedstrijd gewisseld worden. Hiermee wil men vermijden dat wissels opgespaard worden om in het slot te gebruiken om tijd te rekken, of dat het spel tijdens de wedstrijd te vaak stilligt.

Meer sportnieuws