Dimitri Vegas & Like Mike over digitaal Tomorrowland: “Gaat echt iets zijn wat de mensen gaat verbazen”

Print

Video: ATV

/ Boom -

Massa-evenementen zoals festivals en fuiven zijn nog niet toegelaten, nachtclubs en discotheken blijven tot eind augustus gesloten. Ook Tomorrowland ontsnapt niet aan de maatregelen van de Veiligheidsraad. Maar in het laatste weekend van juli opent het dancefestival toch zijn dansvloeren, zij het louter digitaal.

Tomorrowland streamde tijdens de lockdown al sets van artiesten als Netsky, Lost Frequencies en Dimitri Vegas & Like Mike onder de noemer United Through Music. Op zaterdag 25 en zondag 26 juli gaat het festival nog een stap verder en organiseert het Tomorrowland Around The World, een volledig digitaal muziekfestival dat wereldwijd toegankelijk is. Een honderdtal creatievelingen, waaronder ontwerpteams uit de gamewereld, is al weken dag en nacht aan de slag met de creatie van een volledig 3D-festivalterrein.

Video: Tomorrowland

Tientallen house-, techno-, hardcore- en EDM-deejays zullen dat weekend hun sets spelen op elf digitaal gerecreëerde podia, waaronder de oorspronkelijk voorziene nieuwe mainstage ‘The Reflection of Love – Chapter 1’. Ze spelen die livesets voor een green key vanuit twee studio’s in Europa en eentje in de Verenigde Staten. Vandaaruit worden ze in het digitale decor geüpload.

Het festival zal exclusief te volgen zijn via tomorrowland.com, telkens van 15 uur tot 1 uur ’s nachts. Dagtickets kosten 12,50 euro, voor een heel weekend tel je 20 euro neer. Daarvoor krijg je ook nog een week video-on-demand om het festival opnieuw te bekijken. Bovendien kan je met een ticket het festival via drie verschillende toestellen bekijken. Naast muziek, licht- en vuurwerkshows, zijn er ook nog webinars, games of workshops. En het festival is toegankelijk voor iedereen ter wereld, ongeacht welke leeftijd. Op 18 juni start de kaartenverkoop op de website.

Vuurwerk en lasers

Niet alleen de muziek komt aan bod, ook de vuurwerk- en lasershows waarvoor Tomorrowland bekend staat, krijgen een digitale update. De organisatoren smijten er meteen ook een hoop andere evenementen tegenaan, zoals webinars en workshops over lifestyle, eten en mode.

“Voor ons is het een beetje de festivalervaring heruitvinden, maar we geloven echt dat we de spirit van Tomorrowland kunnen vatten en entertainment op het hoogste niveau kunnen brengen naar mensen over de hele wereld”, zegt medeoprichter Michiel Beers. “We hopen dat honderdduizenden mensen zich op een verantwoorde manier zullen verenigen en dat er kleine Tomorrowland-bijeenkomsten bij mensen thuis over de hele wereld zullen worden georganiseerd.”

De volledige line-up wordt pas op maandag 15 juni bekendgemaakt, maar enkele namen staan al vast: Dimitri Vegas & Like Mike. “Ik was al even op de hoogte. Het gaat echt iets zal zijn wat de mensen gaat verbazen”, zegt Vegas. “Het zijn niet zomaar visuals, maar er werd een hele wereld gebouwd.” Normaal staat het duo live voor een massa volk, dat zal nu niet zo zijn. “Voor ons zal dat wel een groot verschil zijn. We zullen het live publiek missen, maar tegelijk is het heel leuk om te experimenteren. Ik vind het fantastisch om daar deel van uit te maken. De echte festivals zullen niet verdwijnen, maar ik zie dit toch wel als extra mogelijkheid voor de toekomst. Het is zeker niet minderwaardig ten opzichte van het echte festival. Wat het gaat geven, daar heb ik geen flauw benul van. Maar ik heb hoge verwachtingen.”

De line-up van Tomorrowland Around The World wordt op 15 juni bekendgemaakt.