Zes horeca-uitbaters in Mechelen gebruiken voortaan de Billie Cup. © Stad Mechelen

Na Lief kiezen vijf andere horecazaken voor herbruikbare Billie Cup

Andrea De Smedt van ontbijt- en lunchrestaurant Lief lanceerde een jaartje geleden in Mechelen de Billie Cup. Aangemoedigd door de stad zetten vijf andere horecazaken de stap naar de herbruikbare bekers. Er zijn er 450 in omloop.

Sven Van Haezendonck

Ook Beans, Foom, Kaffee-Ine, Kato Gâteaux en Sister Bean bieden de Billie Cup aan. Ze hebben er ieder 75 in voorraad. Klanten betalen 1 euro statiegeld en krijgen hun koffie, soep, smoothie of andere dranken mee in een herbruikbare beker. Het geld krijgen ze terug als ze de beker opnieuw inleveren of ze kunnen de beker bij een van de deelnemende zaken inwisselen voor een nieuwe. Wie een deksel wil, kan dat kopen voor 1,5 euro. Om hygiënische redenen is dat niet inwisselbaar.

De stad steunt de aankoop van de bekers met het prijzengeld dat ze vorig jaar won met de Europese Green Leaf Award. “De Billie Cup is een milieuvriendelijk alternatief voor de vele wegwerpbekers en -potjes die vandaag overal worden gebruikt”, zegt Marina De Bie (Vld-Groen-m+), schepen van Duurzaamheid.

Bij Lief zijn ze tevreden. “We zijn blij dat we mee kunnen schrijven aan het duurzaamheidsverhaal van Mechelen. “Wij als ondernemer, maar ook onze klanten zijn meer en meer op zoek naar duurzame alternatieven voor de groeiende markt van take away. De Billie Cup ziet er niet alleen hip uit, maar hij is ook gewoon erg praktisch. De vuilnisbakken zitten minder snel vol en er is een betere klantenbinding”, vertelt Andrea De Smedt.

Horecazaken die zich bij het initiatief willen aansluiten, kunnen een mailtje sturen naar info@liefmechelen.be.

https://billiecup.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio