Dichter Jan Somers met op de achtergrond de werken voor het bufferbekken. © FILIP SPOELDERS

Toekomstig vlonderpad opgevrolijkt met boodschappen: dorpsdichter zoekt sponsors voor vlondergedicht

Nog tot en met zondag kunnen mensen planken sponsoren die deel gaan uitmaken van het nieuwe vlonderpad in Borsbeek. Om nog meer geïnteresseerden aan te trekken, maakte dorpsdichter Jan Somers een gedicht dat in de planken moet worden gegraveerd.

Filip Spoelders

Op de planken kunnen sponsors via de gemeente persoonlijke boodschappen laten graveren. Zij zullen voor altijd zichtbaar zijn op het vlonderpad dat tussen de Schanslaan en het Geboortebos zal komen. “We hebben iets meer dan honderd planken die nu gesponsord zijn, maar het mogen er zeker nog meer worden”, geeft schepen Walter Kiebooms (N-VA) aan.

Een leuk idee van de Borsbeekse Rosekapellewijk moet ongetwijfeld voor bijkomende geïnteresseerden zorgen. “Op vraag van de wijk heb ik een vlondergedicht gemaakt. Om dit gedicht volledig te laten verschijnen op het pad zijn er achttien planken nodig. Ik heb rekening gehouden met het aantal karakters dat op één plank gegraveerd kan worden. Zo krijgt elke plank één versregel”, geeft Jan Somers aan.

Wie via de Rosekapellewijk bijdraagt aan het ontstaan van het gedicht op het vlonderpad, krijgt nadien een verzorgde afdruk van het gedicht om thuis te bewaren. Wie zich wil aanbieden als sponsor van één van de achttien planken kan dit aangeven via www.rosekapellewijk.net.

Wie liever een persoonlijke boodschap vereeuwigd ziet op het vlonderpad kan zich nog enkele dagen aanmelden via de gemeentelijke website. Een plank sponsoren kost in beide gevallen 28 euro.

Momenteel wordt er werk gemaakt van het bufferbekken waar het vlonderpad doorheen zal worden getrokken. Dit bekken maakt deel uit van de heraanleg van de Schanslaan.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio