Kinepolis is vanaf 1 juli weer open. Maar ook hier gelden de socialeafstandsregels. © Joris Herregods

Kinepolis tevreden over heropening op 1 juli: “Online ticketverkoop begint op 10 juni”

Kinepolis België is tevreden dat vanaf 1 juli de bioscoopzalen in heel het land kunnen heropenen. “Zelf hadden we gehoopt om half juni al te kunnen starten, maar we zijn blij met het perspectief dat nu wordt geboden. Hier zaten we echt op te wachten”, zegt woordvoerder Anneleen Van Troos.

Bioscopen kunnen vanaf 1 juli opnieuw de deuren openen. Kinepolis België, de grootste speler in ons land, reageert tevreden en zal vanaf 10 juni de online ticketverkoop opstarten. “Dan wordt ook de programmatie bekendgemaakt”, zegt Van Troos. “Ze bestaat uit een combinatie van titels die op de affiche stonden op het moment dat we de deuren moesten sluiten én nieuwe titels. De eerste grote blockbusters die eraan zitten te komen zijn Mulan en Tenet, die vanaf 22 juli in de zalen spelen.”

Toch had Kinepolis graag half juni al de deuren geopend. “Een bioscoopbezoek zien we als een ideaal zomeruitje en die twee weken voor 1 juli hadden we graag gebruikt om een aanloop te nemen naar de start van de vakantie”, zegt Van Troos. “Maar we kunnen zeker leven met de heropening op 1 juli. We zijn opgelucht dat er een perspectief wordt geboden. In heel Europa zijn we onze cinema’s aan het heropstarten. België was het laatste land waar we nog geen duidelijkheid over hadden.”

Ook de maximumcapaciteit van tweehonderd personen per zaal stemt Kinepolis positief. “Natuurlijk moeten we rekening houden met de capaciteit per zaal. Die kan toch sterk verschillen”, aldus Van Troos.