Witte rook: Beerschot gaat officieel langer door met coach Hernan Losada

Print

Video: ATV

Het is officieel: Hernan Losada blijft hoofdcoach van Beerschot. De 38-jarige Argentijn tekende woensdag bij voor de komende drie seizoenen op het Kiel. “Dit is een droom die uitkomt.”

COMMENTAAR. Kielse kleedkamer: een baken van rust

Losada is sinds oktober vorig jaar interim-trainer bij Beerschot, na het ontslag van Stijn Vreven. Het begin van een succesverhaal, want Losada loodste de club nog naar de tweede periodetitel, waardoor het de promotiewedstrijden mag spelen tegen OH Leuven. De heenwedstrijd werd in maart op het Kiel met 1-0 gewonnen, de terugwedstrijd wordt op 2 augustus in Leuven afgewerkt. De winnaar van de dubbele confrontatie speelt komend seizoen in de hoogste afdeling.

De voormalige middenvelder begint binnenkort aan zijn tiende seizoen op het Kiel, waar hij zeven jaar als speler vertoefde. “Beerschot gaf me de kans een mooi leven uit te bouwen als profvoetballer, dat ik veertien jaar later bij diezelfde club m’n carrière als hoofdcoach kan lanceren, is een droom die uitkomt”, klinkt het in een reactie van Losada op de clubwebsite. “Hier heb ik de laatste jaren heel hard voor gewerkt en ik ben blij dat die investeringen geloond hebben.”

“Ik ben best trots op wat ik hier in die maanden heb kunnen realiseren. Ik heb deze groep weer een identiteit gegeven. In die zin heb ik dit contract zelf afgedwongen. Maar ik ben de club ook dankbaar dat ik deze kans krijg. Beerschot is een historisch parcours aan het afleggen en staat alweer voor een belangrijke periode. Dat ik daarin een sleutelrol mag spelen, is fantastisch.”

Ook zijn staff verlengt

Naast Losada zelf verlengen ook zijn assistenten Will Still en Frank Dauwen, doelmannentrainer Patrick Nys en Pieter Jacobs hun contract. “Toen ik in 2015 terugkeerde naar Beerschot had ik twee doelen. Ik wilde doorgroeien tot coach en Beerschot terugbrengen waar het thuishoort, in 1A. Dat moment wil ik voor geen geld van de wereld missen. We hebben als een grote familie teruggeknokt en staan op 90 minuten van alweer een historisch moment. Daar gaan we allemaal samen voor.”

Meer voetbalnieuws