Antwerp Airport maakt zich op voor herstart

Nu de luchtvaart voorzichtig weer op gang komt, bereiden ook de regionale luchthavens van Antwerpen en Oostende zich voor op meer activiteit. Al lagen de activiteiten niet helemaal stil. Oostende zag bijvoorbeeld fors meer cargo passeren.

blg

LEES OOK. Luchtvaartsector bloedt door coronacrisis, maar Antwerp Airport hoeft niet te crashen

In mei was er opnieuw een stijging in de cargocijfers voor de luchthaven van Oostende, zo meldt die woensdag. In april was het cargovolume al met 83 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar. Ook in mei wordt die trend voortgezet met een stijging van 168,6 procent in vergelijking met mei vorig jaar. De luchthaven bereidt zich voor op de heropstart met een interne werkgroep, in samenwerking met de kabinetten van Mobiliteit, zowel op Vlaams als federaal niveau.

Ook de trafiekcijfers voor de luchthaven van Antwerpen zijn nog steeds erg beperkt door de gevolgen van het coronavirus, maar het aantal bewegingen nam in mei wel al toe ten opzichte van april. Dat meldt de luchthaven woensdag. Ook in Antwerpen bereidt een interne werkgroep zich voor op een mogelijke heropstart van de lijndiensten tijdens de zomer.

De luchthaven in Deurne sloot de maand mei af met 1.236 passagiers. Dat is nog steeds 95,6 procent minder dan in mei 2019, maar wel al een verbetering ten opzichte van de 95 passagiers in april. De versoepelingen die het Directoraat Generaal Luchtvaart (DGLV) midden mei doorvoerde, hadden dus een positieve invloed op de activiteiten in Antwerpen. Voor de periode januari tot en met mei 2020 lag het aantal passagiers de helft lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

MEER OVER Luchthaven Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio