Heistse rommelmarkt heropent zonder rommel

De markt wordt enkelrichting. Foto: Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg

Heistse rommelmarkt heropent zonder rommel

Print
Heist-op-den-Berg -

De Heistse zondagmarkt gaat op 7 juni weer van start. Dat zal voorlopig nog wel zonder de kenmerkende rommel zijn. Andere kramen krijgen voorrang.

De drukbezochte rommelmarkt of voddemet in de Eugeen Woutersstraat en zijstratenis een combinatie van kleine prullaria, mooie antieke stukken, planten, groenten en fruit en kleine dieren. Ze kan zondag heropenen, maar in aangepaste en afgeslankte vorm.

“Dat betekent dat er hooguit vijftig standhouders zullen staan, zoals door de federale overheid bepaald. Het gaat vooral om kramen met plantgoed en met dieren en dierenbenodigdheden en verder een aantal voedingskramen die gewoonlijk op dit gedeelte van de markt staan. De typische ‘rommelmarktkramen’ met prullaria en tweedehandsspullen zullen voorlopig nog ontbreken”, zegt schepen van Economie Patrick Feyaerts (Open Vld).

Eenrichtingsparcours

Het aantal bezoekers wordt beperkt tot vierhonderd. Ze moeten individueel winkelen, de handen ontsmetten, voldoende afstand bewaren en een eenrichtingsparcours volgen. “De ingang is aan het kruispunt van de Eugeen Woutersstraat met de Binnenweg en de uitgang is aan het kruispunt met de Noordstraat. Er wordt ten zeerste aangeraden om te voet of met de fiets te komen. Voor wie toch met de wagen komt, zijn er ruime autoparkings aan het Cultuurplein, de Vlinderstraat en de Neerweg”, aldus Feyaerts.

De lokale politie, ambtenaren en stewards zullen er op toezien dat erop alles volgens de regels verloopt.

Heistse rommelmarkt heropent zonder rommel
Archiefbeeld: de Heiste rommelmarkt lokt traditioneel veel volk, zeker in het voorjaar. Foto: JDW