Nachtwinkel in toeristische centrum van Antwerpen gesloten wegens drugshandel

Print
Antwerpen -

Een nachtwinkel in de Geuzenstraat moet een maand dicht omdat de uitbater er een drugshandel op nahield. Dat besliste burgemeester Bart De Wever (N-VA), het college bevestigde woensdag zijn besluit. Bij een huiszoeking in het appartement vond de politie 310 gram marihuana verstopt achter een kinderbed.

De zaak ging aan het rollen toen de politie een persoon controleerde die marihuana bij zich had. “Hij verklaarde dat hij de drugs sinds drie weken koopt in een winkel in de Geuzenstraat. Hij gaf daarenboven een beschrijving van de uitbater”, aldus Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever.

De politie controleerde de zaak, een nachtwinkel, en vond enkele voorwerpen die druggebruik vergemakkelijken, zoals lange blaadjes, mondstukjes en grinders. “Achteraan zaten twee personen op een bank en tussen de kussens vond de politie een grinder met marihuana en mondstukjes. Bovendien gaf een van deze personen toe dat hij een joint aan het maken was, maar de spullen snel verstopt had omwille van de binnenkomst van de politie”, aldus Vermant.

Kindervoeding

In de winkel vond de politie ook nog dezelfde plastic zakjes met druksluiting als die waarin de drugs van de koper waren verpakt. Er werd ook een maatbeker met cannabisresten gevonden, net als een blik kindervoeding met daarin een plastic zak met cannabisrestanten waarop een drugshond positief reageerde.

Bij een huiszoeking van het appartement van de uitbater en de feitelijke uitbater lag 310 gram marihuana verstopt achter een kinderbed, verdeeld over enkele plastic zakken. “Beide mannen zijn gekend voor druginbreuken”, klinkt het.

De nachtwinkel in de buurt van het Instituut voor Tropische Geneeskunde werd gerechtelijk verzegeld. “De aanwezigheid van deze zaak, in het toeristische centrum van Antwerpen en in de buurt van een school, zorgt voor een duidelijk gevaar voor verstoring van de openbare orde en veiligheid”, aldus de burgemeester. “Daarom is een sluiting van een maand noodzakelijk.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio