De gebouwen van de FGP Antwerpen aan de Noordersingel (links), Yve Driesen (rechts). © rr

Nieuwe directeur aan het hoofd van FGP Antwerpen

Hoofdcommissaris Yve Driesen start deze week als gerechtelijk directeur bij de federale gerechtelijke politie (FGP) in Antwerpen. Hij neemt daarmee de fakkel over van waarnemend directeur Kristiaan Vandepaer, die de functie tijdelijk invulde na het vertrek van voormalig directeur Stanny De Vlieger.

LEES OOK: COLUMN. Een nieuwe baas in de toren

Driesen startte zijn loopbaan bij de federale politie in 2000 als pelotonscommandant tijdens het voetbalevenement Euro 2000. Van daaruit maakte hij de overstap naar de luchthaven van Zaventem, waar hij ervaring opdeed als preventie- en veiligheidsofficier. Van 2002 tot 2009 vervoegde hij de lokale politie in Brussel, waar hij verantwoordelijk commissaris was voor de zone Brussel-Centrum.

Daarna ging Driesen terug aan de slag bij de federale politie, eerst in Turnhout en daarna in Limburg. Als directeur operaties fungeerde hij er telkens als eerste vervanger bij afwezigheid van de gerechtelijk directeur.

Driesen is ervan overtuigd dat data, technologie en innovatie de kwaliteit van het speurwerk ten goede komen. “Ik zie de impact van technologie als één van onze grootste uitdagingen. Zowel wat misbruik door criminelen betreft en ons antwoord daarop, als de kansen voor onze interne werking”, zegt hij. “Technologie is ruimer dan ICT, maar cybercriminaliteit in het bijzonder zal ons uitdagen. We zullen ons hierop moeten organiseren.”

Naast innovatie is ook doorgedreven samenwerking één van de pijlers waarop Driesen wil inzetten. “Het is mijn overtuiging dat, indien we als gerechtelijke politie relevant willen blijven in onze strijd tegen de complexe en georganiseerde criminaliteit, we meer dan ooit een expertenorganisatie zullen moeten zijn en worden - breed verbonden, zowel intern als extern, en gebouwd op competente, betrokken en dus tevreden medewerkers.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio