Parkeren in Antwerpen wordt volledig gedigitaliseerd

Print

Video: ATV

Antwerpen -

Parkeren in Antwerpen wordt volledig gedigitaliseerd. Parkeercontroles zullen gebeuren met een app die per nummerplaat kan nagaan of er voldoende parkeergeld werd betaald. Papieren parkeertickets of retributies verdwijnen.

Parkeerwachters zullen vanaf woensdag 3 juni geen bon meer achterlaten aan een voertuig dat fout geparkeerd staat of waarvoor onvoldoende parkeergeld is betaald. Overtreders ontvangen een retributie met de post.

Om na te gaan of bestuurders betaald hebben, wordt een applicatie gebruikt die op basis van de nummerplaat kan controleren of er al dan niet betaald werd.

Het nieuwe systeem biedt verschillende voordelen, klinkt het bij de stad Antwerpen. “Zo winnen de parkeerwachters extra tijd omdat ze niet meer telkens manueel een bon moeten aanmaken. Daarnaast vormen fraude, diefstal of verlies van de bon ook geen probleem meer. Bestuurders zullen in de plaats een kennisgeving ontvangen via de post.”

Om te tonen dat wel degelijk wordt gecontroleerd op foutparkeren, werd de GAS-flyer in het leven geroepen. De parkeerwachters zullen deze flyer achterlaten op voertuigen die in overtreding staan.

DE TEST