© rr

35.000 euro voor uitbreiding preventiedienst: extra partycheckers en ‘Grote Broers en Zussen’

De stad Mechelen trekt 35.000 euro uit om de dienst Preventie te versterken. Op deze dienst zal een beroep gedaan worden bij de verdere versoepeling van de coronamaatregelen. Er komen onder andere extra ‘Grote Broers en Zussen’.

Om toezicht te houden in de winkelstraten, op de speelpleintjes en binnenkort ook aan de horecazaken, gaat de stad de dienst Preventie verder uitbreiden. Zo zal de groep van sfeerbeheerders en partycheckers vergroot worden wanneer de horeca en kleine evenementen weer op gang komen. Er komen ook vijftien extra studenten bij voor het project ‘Grote Broer en Zus’. Zij staan onder meer in voor het bevorderen van de leefbaarheid op en rond de speelpleintjes in de wijken. De extra jongeren worden bijgestaan door de gemeenschapswachten, BOA’s en politie.

“Alle versoepelingen van de coronamaatregelen gebeuren steeds onder verschillende strikte voorwaarden en met aandacht voor de veiligheidsrichtlijnen. Voldoende toezicht en sensibilisering is dan ook zeker geen overbodige luxe”, zegt schepen van Preventie Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+). De stad maakt voor de uitbreiding van de preventiedienst 35.000 euro vrij.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio