© Photo News

Eind deze week een mondmasker voor iedere Mechelaar

Als alles volgens plan verloopt, krijgt iedere Mechelaar die ouder is dan zes jaar deze week nog een gratis herbruikbaar mondmasker van de stad. Door de grote vraag bij borstkankerorganisatie Think Pink liep de levering vertraging op. Eerder kregen alle 65-plussers al een masker.

Een derde levering van herbruikbare mondmaskers met bestemming Mechelen komt vandaag (woensdag, red.) aan. Het gaat om de mondmaskers die door de stad besteld werden bij borstkankerorganisatie Think Pink en die bestemd zijn voor alle Mechelaars die ouder zijn dan zes jaar. Oorspronkelijk waren de mondmaskers beloofd voor eind mei, maar door de enorme vraag naar maskers liep de levering vertraging op. Op sociale media vroegen heel wat mensen zich dan ook af wanneer ze een masker zouden krijgen.

Late levering

“Jammer genoeg zijn de mondmaskers iets later toegekomen dan we vooraf gepland hadden. De maskers van Think Pink waren namelijk enorm populair bij heel wat lokale besturen en organisaties, omdat we zo tegelijkertijd een goed doel kunnen steunen”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+). “Achter de schermen hebben we logistiek intussen alles wel al in gereedheid gebracht zodat de bedeling van de maskers snel en efficiënt kan gebeuren. Zo hebben stadsmedewerkers de enveloppen met de juiste aantallen en types per huishouden klaargelegd in het stadsmagazijn.”

81.781 maskers

De komende dagen worden de 81.781 mondmaskers verdeeld over 36.399 enveloppen. “De bedeling zelf start vrijdag”, aldus Vandersmissen. “Het is onze ambitie om iedere Mechelaar tegen het einde van deze week een masker te kunnen bezorgen. Voor de bedeling rekenen we opnieuw op de inzet van onze vele vrijwilligers.” De maskers hebben een duidelijke link met de stad. Zo staat op de maskers voor kinderen mascotte Rommy afgebeeld.

De eerste twee ladingen van in totaal 30.000 mondmaskers werden de voorbije weken al bedeeld onder de 65-plussers in de Dijlestad. Zij zullen dus in totaal twee mondmaskers van de stad ontvangen. Het stadsbestuur trekt een totaalbedrag van ruim 307.000 euro uit voor de aankoop van de maskers. Zo’n 180.000 euro, 80% van de prijs van de maskers die bij Think Pink besteld werden, gaat naar projecten met kankerpatiënten en lokale ziekenhuizen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio