Dit weekend geen pv’s uitgeschreven aan Nederlandse grens

De lokale politie van zone Grens heeft dit weekend geen pv’s voor overtredingen uitgeschreven. Dat laat woordvoerder Patrick De Smedt weten. Landgenoten die via Essen, Kalmthout of Wuustwezel de grens met Nederland wilden oversteken, hielden zich dus aan alle veiligheidsregels. Er was ook geen massale uittocht richting Nederland.

Politiezone Grens hield het afgelopen verlengd weekend wel controles maar diende geen pv’s uit te schrijven. “Het lijkt erop dat de mensen zich aan alle regels hebben gehouden”, zegt commissaris De Smedt. Er werd ook geen massale uittocht vastgesteld. Sinds zaterdag mogen inwoners van ons land de grens weer over voor een familiebezoek of om te winkelen, maar enkel indien ze iets echt nodig hebben.

Familie bezoeken of winkelen aan de andere kant van de landgrens was sinds 20 maart niet meer mogelijk. Ons land sloot toen de grenzen voor niet-essentiële verplaatsingen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

De roep naar een versoepeling op die maatregel weerklonk steeds luider nadat Belgen op Moederdag de kans kregen hun sociale contacten uit te breiden met vier (steeds dezelfde) personen, maar Nederlanders die in ons land woonden konden nog steeds de grens niet over om hun familie te bezoeken. Vrijdagavond 29 mei werd een ministerieel besluit gepubliceerd dat die maatregel wijzigde.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio