Depot Decathlon in Willebroek.

Depot Decathlon in Willebroek. © ACV

© BELGA

1 / 2
thumbnail: Depot Decathlon in Willebroek.
thumbnail: null

Staking bij depot Decathlon, vrachtwagens blokkeren toegang

In het distributiecentrum van sportketen Decathlon in Willebroek is dinsdagochtend een staking uitgebroken en wordt de toegang voor vrachtwagens geblokkeerd. Dat bevestigt de vakbond ACV Puls. Volgens de werknemers zouden coronamaatregelen niet consequent worden toegepast.

Belga

De ochtendshift in het distributiecentrum is dinsdag niet aan de slag gegaan. De toegang tot het centrum wordt geblokkeerd, waardoor de bevoorrading van winkels en levering van bestellingen gehinderd worden.

Volgens Erika Lambert van ACV Puls is er onvrede over het niet consequent toepassen van beschermingsmaatregelen. “Bij de uitbraak van de crisis waren er niet genoeg mondmaskers en konden afstandsregels niet worden nageleefd. Dat begint nu wat te beteren.”

In het distributiecentrum was het de afgelopen maanden uitzonderlijk druk, omdat mensen door de lockdown meer gingen sporten en fietsen. “Er was een grote activiteitspiek”, zegt Lambert. “De werknemers kregen te horen dat er voor hun geen premie is. Dat in tegenstelling tot de Franse distributiecentra, waar soms sprake is van een bonus van 50 euro per dag. Bovendien werd hier een bestaande premie onlangs on hold gezet.”

Ook is er sprake van het niet volgen van bepaalde regels bij het opvangen van de piek. “Er werden avond- en nachtshiften ingevoerd zonder de gebruikelijke regels te respecteren en er werden zonder overleg interimwerkers ingeschakeld”, zegt Lambert.

Het ziet ernaar uit dat er dinsdag niet meer gewerkt zal worden in het distributiecentrum. Ook de tweede dagshift ondersteunt de actie. Bij Decathlon in Willebroek werken ongeveer 350 mensen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio