Zes verdachten van gijzeling 13-jarige aangehouden, man uit Berchem voorwaardelijk vrij

De onderzoeksrechter in Hasselt heeft zes verdachten aangehouden en opgesloten op verdenking van betrokkenheid bij de gijzeling van een 13-jarige jongen uit Genk. De zevende verdachte, een man uit Berchem, is onder voorwaarden vrijgelaten.

LEES OOK: Familie van 13-jarige jongen betaalde 300.000 euro, maar dat was niet genoeg

De voorleidingen van de zeven verdachten duurden tot dinsdagochtend. Rond 1 uur maakte het parket van Limburg de resultaten bekend. De verdachten die zijn aangehouden verschijnen vrijdag voor de raadkamer in Tongeren.

Een van de verdachten is de 45-jarige Khalid Bouloudo, een moslimextremist uit Maaseik, die veroordeeld was voor het ronselen van Syriëstrijders. Andere verdachten zijn een 31-jarige man uit Zutendaal en een 36-jarige man uit Houthalen-Helchteren. Verder gaat het om drie broers van de familie L. uit het Antwerpse en een verdachte uit Berchem.

Een 36-jarige verdachte uit Antwerpen is door de onderzoeksrechter voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Hij kreeg een verbod opgelegd om naar het buitenland te reizen en hij mag geen contact hebben met andere verdachten of met de familie van het slachtoffer.

LEES OOK: Voorzitter kamercommissie Justitie: “Hoe kan het dat iemand eerst 10 jaar krijgt, en dan in beroep 3 jaar met uitstel”

“Mijn cliënt kent een aantal mensen, die schijnbaar betrokken zijn bij de ontvoering en gijzeling”, vertelt advocaat Jan Keulen, die voor een Antwerpse twintiger optreedt. “Het gaat om een drietal mensen uit Limburg, die hij kent. Er zijn concrete elementen, die hem in verband brengen met de zaak, maar die moeten verder worden uitgeklaard. We begrijpen dat die elementen onderzocht moeten worden. Hij verleent zijn medewerking aan het onderzoek.”

In de nacht van 20 op 21 april werd de jongen van de Genkse familie T. vanuit zijn ouderlijke woning door gemaskerde en zwaar gewapende daders meegenomen. Daarna hadden veelvuldige contacten plaats tussen de ontvoerders en de familie om miljoenen euro losgeld te eisen. Na betaling van minstens een deel van het gevraagd losgeld werd de jongen maandag kort na middernacht op een kilometer van zijn thuis afgezet.

LEES OOK

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio