© Bart Roggeman

Honden vergiftigd in Hemiksem: “Schapenweide aan abdij uitgekamd”

In Hemiksem is de voorbije dagen ongerustheid ontstaan na enkele gevallen van vergiftiging van honden, waarbij een dier is overleden. De feiten hebben zich vermoedelijk voorgedaan in het park aan de Sint-Bernardusabdij.

bar

Bij de politie kwamen twee meldingen binnen over honden die gif hadden ingenomen. Volgens de baasjes gebeurde dat op de schapenweide naast de abdij.

“Na de meldingen ’s avonds hebben we de dag nadien onmiddellijk gemeentepersoneel ter plaatse gestuurd om het terrein uit te kammen, maar er werd niets gevonden”, licht burgemeester Luc Bouckaert (CD&V) toe.

Het gerucht dat er rattengif was rondgestrooid, volgens sommigen door de gemeente zelf, stak al snel de kop op. “Dat klopt totaal niet”, ontkracht de burgemeester. “Er is geen reden om daar rattengif te gebruiken. Bovendien, de gemeente alsook het Kempisch Landschap gebruiken rattenbuizen waarin het gif veilig ingekapseld zit”, verduidelijkt hij. “De politie onderzoekt nu nog de beelden van de camera’s rondom de abdij om - hoewel zij vooral op de abdij gericht zijn - na te gaan of daarop iets ongewoon te merken is.”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio