“Dit soort moet buiten”: nieuwe Open Vld-woordvoerster uit Puurs belaagd op Facebook

Foto: Brecht Van Maele

“Dit soort moet buiten”: nieuwe Open Vld-woordvoerster uit Puurs belaagd op Facebook

Print
Breendonk / Liezele / Ruisbroek / Puurs-Sint-Amands -

Open Vld-politica Zelfa Madhloum uit Puurs heeft op sociale media een brij van racistische commentaren ontvangen, nadat ze werd aangesteld als nieuwe woordvoerder van de net verkozen partijvoorzitter Egbert Lachaert.

“Ik krijg de fantastische kans om voor Open Vld te gaan werken. En dit is dan de bagger die je naar je kop krijgt, gewoon omdat mijn voornaam ‘Zelfa’ is en mijn ouders Iraakse roots hebben? Maakt mij dat minder Vlaams en minder liberaal? Voor mezelf geldt: integendeel, meer dan ooit”, schrijft Madhloum bij een collage van racistische commentaren op Facebook.

De commentaren gaan van “Als ze door mijn voeten durft lopen, schop haar kreupel”, over “een bruine” tot “dit soort moet buiten”. Daarnaast krijgt Madhloum ook tientallen commentaren met een arsenaal aan losse scheldwoorden naar het hoofd geslingerd.

Op Twitter staken onder meer Gwendolyn Rutten (Open Vld), Meyrem Almaci (Groen) en Zuhal Demir (N-VA) de geviseerde politica een hart onder de riem. “Het went nooit helemaal, maar je wordt dit soort leeghoofden wel gewoon”, reageerde Demir. “Het raakt je op de duur niet meer.”

Madhloum is een 29-jarige politica uit Puurs die werd geboren in Antwerpen. Bij de verkiezingen stond ze vijfde plaats op de Antwerpse Open Vld-lijst voor het Vlaams Parlement.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio