G-hockey Braxgata weer opgestart

Emily (links) en Anouck trainen samen op veilige afstand. Foto: JB

Veel deelnemers zaten letterlijk ruim drie maanden in ‘hun kot’

G-hockey Braxgata weer opgestart

Print
Boom -

Van zodra er voor sportclubs wat meer soepelheid was gekomen in het kader van de coronamaatregelen, startte hockeyclub Braxgata als een van de eerste sportclubs haar G-werking weer op.

Afgelopen zaterdag waren er een 15-tal leden aanwezig op deze training. Anouck (45) is het ouderdomsdeken van deze G-ploeg. “Ik doet het nu vijf jaar. Ik ben hier terechtgekomen via de vriendenkring van mijn zus. Ik heb tijdens de voorbije ‘coronaweken’ gewerkt als verzorgende in het rusthuis Sint-Jozef in Rumst”, geeft ze goedlachs mee.

Emily (19) is eveneens al vijf jaar lid van de G-ploeg van Braxgata, die intussen al zeven jaar bestaat. “Ik ben heel erg blij dat we eindelijk weer kunnen sporten. Na ruim drie maanden binnenzitten doet dit echt deugd. Thuis in de tuin en rond het huis heb ik af en toe een parcours aangelegd dat ik dan met stick en hockeybal kon afleggen”, klinkt het gemotiveerd.

Marjolein Kuylen, bezielster op en naast het veld van de G-Hockeyploeg samen met zo’n gedreven zestien anderen, is eveneens blij dat deze mensen met een beperking, meestal combinaties van mentale en fysieke aard, eindelijk terug uit ‘hun kot’ kunnen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio