Zoon van prinses Astrid test positief op coronavirus na lockdownfeestje in Spanje

Foto: Belga, El Confidencial

Zoon van prinses Astrid test positief op coronavirus na lockdownfeestje in Spanje

Print

Prins Joachim, de jongste zoon van prinses Astrid, heeft donderdag positief getest op het coronavirus. Het koningshuis bevestigt aan onze redactie dat de prins donderdag aanwezig was op een feestje in de Spaanse stad Cordoba. Volgens de krant ‘El Confidencial’ waren daarbij 27 personen aanwezig, wat een inbreuk op de Spaanse coronamaatregelen zou inhouden.

Prins Joachim (28) zou zondag met een lijnvlucht vanuit België naar Madrid gevlogen zijn. Hoewel er weinig bekend is over het privéleven van de prins, is wel geweten dat hij al jaren een relatie heeft met de Spaanse Victoria Ortiz Martinez-Sagrera uit de zuidelijke stad Cordoba, waar hij momenteel ook stage loopt. In theorie had de prins vervolgens 15 dagen in zelfquarantaine moeten gaan, maar dat is blijkbaar niet gebeurd.

Volgens ‘El Confidencial’, dat de hand kon leggen op een intern document van de Andalusische overheid, hielden 27 mensen daar dinsdag een feestje in een privéwoning “voor aristocraten”. Nochtans zijn bijeenkomsten met meer dan 15 gasten nog steeds verboden in Spanje.

Nog volgens de krant zou de zaak aan het licht zijn gekomen omdat Joachim een dag later symptomen van Covid-19 vertoonde, en donderdag een positieve test op het coronavirus hebben afgelegd.

De Andalusische regering heeft de lokale autoriteiten intussen opgedragen om een onderzoek te openen, in afwachting moeten de 27 aanwezigen allemaal in quarantaine.

Zoon van prinses Astrid test positief op coronavirus na lockdownfeestje in Spanje
Foto: El Confidencial