Topman van De Lijn stapt vervroegd op

Foto: Kioni Papadopoulos

Topman van De Lijn stapt vervroegd op

Print
Antwerpen -

Roger Kesteloot, de directeur-generaal van De Lijn, stapt vervroegd op. Dat meldt de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij zelf. Hij werkt al meer dan twintig jaar voor De Lijn en is sinds 2010 gedelegeerd bestuurder.

Kesteloot zou uiterlijk op 1 januari 2021 stoppen en zal daarna nog vier maanden de nieuwe directeur-generaal bijstaan. Het mandaat van Kesteloot liep normaal tot 30 april 2022. Maar eind dit jaar geeft hij de fakkel al door aan zijn opvolger of opvolgster. “Tegen dan zullen de resultaten van de benchmark van De Lijn bekend zijn, en zal de reorganisatie van De Lijn, die in 2018 startte, volledig gestabiliseerd zijn”, klinkt het.

Kesteloot is sinds 1998 aan de slag bij De Lijn. In 2009 werd hij waarnemend directeur-generaal, na het vertrek van toenmalig topvrouw Ingrid Lieten. Een jaar later benoemde de Vlaamse regering hem officieel als directeur-generaal.

“Eigen initiatief”

“Het is een weloverwogen beslissing, een die ik uit eigen initiatief genomen heb”, zegt Roger Kesteloot in een reactie. “Ik blijf als directeur-generaal aan tot eind dit jaar. Zo kan ik nog een aantal zaken goed afronden, zoals het proces van basisbereikbaarheid, de benchmark met de private sector”, aldus Kesteloot. Hij geeft ook aan dat hij nadien nog tot eind april bij het bedrijf blijft, “om mijn opvolger of opvolgster bij te staan en de overdacht goed te laten verlopen”.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) bevestigt het vervroegde vertrek van Kesteloot. Kesteloot heeft haar gecontacteerd en laten verstaan dat hij vroegtijdig een einde wilde maken aan zijn mandaat. “Meneer Kesteloot heeft zich geëngageerd voor een goede overdracht van dossiers en kennis naar de volgende directeur-generaal. Als bevoegd minister van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn kijk alleszins positief terug op een goede samenwerking met de heer Kesteloot”, aldus Peeters.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio