Woonzorghuis Ten Kerselaere start verzorging terug op in bubbels: “Rode loper ligt klaar, cava staat koud”

Bij Ten Kerselaere kijken ze uit naar de feestelijke heropening van het centrum voor dagverzorging Foto: rr

Woonzorghuis Ten Kerselaere start verzorging terug op in bubbels: “Rode loper ligt klaar, cava staat koud”

Heist-op-den-Berg / Hallaar -

Woonzorghuis Ten Kerselaere in Hallaar (Heist-op-den-Berg) begint vanaf dinsdag 2 juni aan de heropening van het centrum voor dagverzorging. In de eerste fase kunnen er twee groepsbubbels van telkens 15 gebruikers terecht in een nieuwe setting.

De fitnesszaal van woonzorghuis Ten Kerselaere is tijdelijk omgebouwd tot een apart afgeschermd dagverzorgingscentrum met een aparte ingang. Alles werd er ingericht volgens de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Een afstand van anderhalve meter tussen de bezoekers is er dus gegarandeerd. Het centrum heeft normaal een erkenning voor 51 gebruikers, maar start eerst gedeeltelijk op met twee bubbels van telkens 15 mensen.

Cava staat klaar

De groepen komen op vaste dagen naar het centrum. Per bubbel staat een team van medewerkers in voor de zorg. “Het contact tussen onze bezoekers en ons centrum is nooit verbroken geweest”, zegt directeur Veerle Nys van Ten Kerselaere. “Medewerkers belden de gebruikers geregeld op om na te gaan hoe het met hen ging en om bij te sturen waar nodig. We kijken in elk geval uit naar een blij weerzien. De rode loper is al uitgerold, de vlaggen hangen uit en de cava staat al klaar om de eerste bubbel te ontvangen.”

Na evaluatie hoopt het dagcentrum snel met een derde groepsbubbel te beginnen. “In assistentiewoningen The Village wordt ook de komst van nieuwe bewoners terug mogelijk. Dat kan doorgaan volgens de richtlijnen van Zorg en Gezondheid, met dezelfde regels die ook gelden in de prive´sfeer.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio