Borgerhout maakt werk van 48 extra studeerplekken

Foto ARCHIEF. Foto: Liesbeth Gaethofs LG

Borgerhout maakt werk van 48 extra studeerplekken

Print
Borgerhout -

Heel wat leerlingen en studenten beschikken thuis niet over een rustige of eigen plek om te studeren of hun schoolwerk te maken. “Tijdens de coronacrisis is dit probleem nog prangender geworden. Zeker de jongeren uit kwetsbare gezinnen die klein behuisd zijn, hebben nood aan een rustige omgeving om te studeren”, zegt Omar Al Jattari, districtsschepen van Jeugd (Groen).

Het district Borgerhout, Scum Studios en Borgerhub slaan daarom de handen in elkaar en voorzien 48 extra studeerplekken als aanvulling op de 140 studeerplekken die de stad voorziet. “Naast de studenten uit het hoger onderwijs mogen ook leerlingen uit het secundair onderwijs gebruik maken van de studieplekken”, zegt Al Jattari. “De jongeren krijgen een rustige plek om te studeren, wifitoegang, een gezonde snack, koffie en thee.”

Het district voorziet de nodige financiële ondersteuning om vrijwilligers in te zetten en om alles corona-proof te laten verlopen (handgels, ontsmettingsmateriaal). “Winkeliersvereniging Boho 2140 voorziet dan herbruikbare mondmaskers en lokale jeugdpartners zorgen er mee voor dat de meest kwetsbare leerlingen en studenten zeker zijn van een plekje.” Borgerhub op de Turnhoutsebaan 92, opent vanaf 3 juni. Scum Studios in de Borsbeekstraat 131 opent van 1 t.e.m. 26 juni. Inschrijven via info@scumstudios.org en via de online store van Borgerhub.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio