Hulpverleners, medisch personeel en ordediensten blijven mikpunt van zinloos geweld

Dries Deschilder, Walter Grootaers en Dirk Van der Auwera. Foto: cvr

Hulpverleners, medisch personeel en ordediensten blijven mikpunt van zinloos geweld

Print
Lier -

Agressie tegen hulpverleners en ordediensten blijft toenemen. Spoed,112 en de Ambulanciersunie starten daarom een nieuwe sensibiliseringscampagne. Lierenaar Walter Grootaers is peter van de campagne.

Dries Deschilder van de Ambulanciersunie: “De overheden zoals FOD Volksgezondheid of Binnenlandse Zaken doen weinig tot niets om dit probleem aan te pakken. Ook de werkgevers van bijvoorbeeld de private ambulancediensten liggen niet echt wakker te van deze problematiek.” Is de huidige coronacrisis dan een goed moment om deze campagne te lanceren? Deschilder: “Dat is het zeker. Nu bij iedereen (zowel de zorgverleners als de patiënten) de zenuwen nog net iets strakker gespannen staan, kan dat zelfs agressie in de hand werken. Het risico is nu hoger dan op een ‘gewone’ werkdag.”

De campagne bestaat uit affiches, getekend door de Lierse striptekenaar Dirk Van der Auwera (artiestennaam D’Auwe). Hij is hoofdinspecteur bij de politie van Lier. Een man die dus als geen andere weet hoe erg dit probleem uit de hand aan het lopen is.

Peter van de sensibiliseringscampagne is zanger Walter Grootaers. “Hulpverleners en ordehandhavers verdienen meer respect. Daar zet ik me graag mee voor in.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio