Er worden dit jaar geen kindertoneeltjes voor het stadhuis opgevoerd. © ram

Kinderfeest Begijntjes Laat Besluit afgelast

Het coronavirus trekt dit jaar ook een streep door het kinderfeest Begijntjes Laat Besluit. Dat zou zou normaal gezien plaatsvinden op zondag 23 augustus.

Begijntjes Laat Besluit bestaat sinds 1967. Deze feestdag ziet er normaal gezien uit als volgt: de kinderen van elke buurt zingen in de voormiddag voor een ‘centje om te vieren’. In de namiddag brengen ze een toneeltje met muziek en dans voor het stadhuis. “De essentie van Begijntjes Laat Besluit is buurten samenbrengen in grote verbondenheid tussen kinderen, jongeren en ouders”, zegt voorzitter Johan Vermeeren van de Vereniging Begijntjes Laat Besluit. “Dat is niet te verzoenen met de veiligheidsvoorschriften die we moeten toepassen. In consensus met de zes gebuurten hebben we deze ingrijpende beslissing genomen. De fysieke afstand kan niet bewaard worden bij de optredens.”

Mooie ideeën

Vermeeren: “In een brainstormsessie kwamen mooie ideeën naar boven om de kinderen toch extra te ondersteunen tijdens deze zomerperiode. Zo denken we aan het aanvragen en ondersteunen van speelstraten. Daarnaast dagen we elke buurt uit om tijdens de vakantie een promofilmpje te maken om zichzelf en Begijntjes Laat Besluit extra in de verf te zetten. Zo behouden we de link naar volgend jaar in de hoop dat dan de wereld er weer wat leuker kan uitzien.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio