Lier krijgt extra terrassen op Grote Markt en evenementenweide

Foto: CVR

Lier krijgt extra terrassen op Grote Markt en evenementenweide

Print
Lier -

Lierse horeca-uitbaters die hun terras niet kunnen uitbreiden voor of naast hun zaak, krijgen hiervoor extra ruimte op het centrale plein op de Grote Markt of op de evenementenweide aan de Netelaan.

“Vergunde horecazaken met een vergund terras op de Grote Markt die vóór hun terras kunnen uitbreiden, kunnen dit tot maximaal 100% doen. Ze moeten natuurlijk wel rekening houden met een minimale doorgang van 4 meter voor interventiediensten en minimaal 1,50 meter doorgang voor voetgangers tussen de rijbaan en het terras”, benadrukt schepen van Economie Rik Verwaest (N-VA).

“Indien je naast je terras kan uitbreiden, moet je over een schriftelijk en ondertekend akkoord beschikken met de eigenaar van dit pand. Zaken die niet vóór of naast hun terras een uitbreiding kunnen realiseren, mogen dit op het binnenplein van de Grote Markt inrichten. Dit kan zolang de zaterdagmarkt niet naar de Grote Markt terugkeert.”

“Ook vergunde horecazaken met een vergund terras vóór hun zaak die niet op de Grote Markt gevestigd zijn, mogen hun terras maximaal verdubbelen voor of naast hun terras. Waar er geen uitbreiding mogelijk is (vóór/naast de zaak) of horecazaken met een privéterras, krijgen de gelegenheid om gratis een ruimte in te nemen op de evenementenweide naast het stadspark. De ruimte wordt evenredig verdeeld tussen de aanvragers.”

Deze uitzonderlijke terrasuitbreiding gaat gepaard met een volledige kwijtschelding van de terrasbelasting voor het jaar 2020, na goedkeuring door de gemeenteraad.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio