De snelwegparking aan de E17 in Kruibeke (archieffoto). © Sebastian Steveniers

Twee mensensmokkelaars en achttien transmigranten opgepakt in Kruibeke

De federale politie heeft dinsdagnacht twee vermoedelijke mensensmokkelaars opgepakt bij een grote politieactie op en rond de snelwegparking langs de E17 in Kruibeke. Er werden ook achttien transmigranten opgepakt die in vrachtwagens probeerden te klimmen.

De federale gerechtelijke politie (FGP) van Oost-Vlaanderen startte onlangs een onderzoek omdat er regelmatig transmigranten werden aangetroffen op en rond de parking in Kruibeke. “Uit de eerste bevindingen bleek dat een bende voornamelijk transmigranten uit Eritrea en Ethiopië smokkelde”, vertelt hoofdcommissaris Patrick Willocx van de FGP Oost-Vlaanderen.

Tijdens de actie werden in totaal 18 transmigranten en 2 mensensmokkelaars opgepakt. De twee verdachten, een 23-jarige man en een 25-jarige man uit Eritrea, werden op 27 mei voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Dendermonde. Die besloot hen beide aan te houden.

België is een doorgangsland voor transmigranten die naar het Verenigd Koninkrijk willen reizen. Vrachtwagens worden hierbij vaak gebruikt als transportmiddel, al dan niet met medeweten van de bestuurder. Ook in Oost-Vlaanderen worden snelwegparkings gebruikt door mensensmokkelaars die hun klanten op vrachtwagens zetten.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio