Kempens koppel rijdt 150 kilometer naar kerkhof en botst dan met gemeentewerker

Een tocht van 300 kilometer om het kerkhof van Ingelmunster te bezoeken liep donderdag faliekant af voor een ouder koppel uit Ravels. In het West-Vlaamse Oostrozebeke reden ze bij een manoeuvre een gemeentewerker aan, waarna hun auto in een voortuin belandde.

gsd

“We zijn van Ingelmunster afkomstig, maar we zijn daar al veertig jaar weg”, zegt de 75-jarige vrouw uit Ravels. “Omdat mijn ouders er begraven liggen, hadden we er een daguitstap van gemaakt om hun graf nog eens te bezoeken. Ik wilde weten of ze er nog lagen, want het is jaren geleden dat we hier nog geweest zijn.”

Erg traag

Vanuit Ravels reden de vrouw en haar man 150 kilometer om in Ingelmunster te geraken. Met de graven op het kerkhof bleek alles in orde. Het gepensioneerd koppel vertrok terug naar huis via Oostrozebeke. Maar bij het kruispunt van de Wielsbekestraat met de Rozenbergstraat liep het al mis. “Voor mij reden een drietal auto’s erg traag achter een kleine tractor”, zegt de man. “Ik kon zijn richtingaanwijzer niet zien en begreep niet waarom ze hem niet inhaalden. Ik startte een inhaalmanoeuvre en trok wat op, tot die tractor plots naar links afsloeg.”

© gsd

Gekanteld

De Hyundai ix30 kon de gemeentewerker die met de tractor onderweg was niet meer ontwijken. Er volgde een hevige klap en het gemeentewerktuig kantelde. De Hyundai van het koppel ging van de weg af, ramde een paaltje, reed door de haag van een voortuin en strandde tegen een boompje. Het koppel kwam er met de schrik van af, de gemeentewerker liep als bij wonder slechts lichtere verwondingen op. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

INFO