© vw

Ondersteunende maatregelen voor handelaars en horeca

De gemeenteraad heeft unaniem een steunpakket goedgekeurd voor ondernemers. Martkramers, horecazaken en foorkramers krijgen wat financiële ademruimte.

“In de eerste plaats wil de gemeente de lokale ondernemers op structurele en duurzame manier helpen door het aanbod beter bekend maken,” zegt burgemeester Dieter Wouters (CD&V). “Daarvoor wordt er een nieuwe website gelanceerd, een bedrijvengids en betere communicatie. Verder wil de gemeente inzetten op citymarketing. Er worden bijvoorbeeld manieren bedacht om de horecazaken in de kijker te zetten.”

Daarnaast wil de gemeente de bedrijven, middenstand en zelfstandigen meer financiële ademruimte geven. “Daarom worden onder meer de betalingstermijnen voor sommige belastingen van ondernemers uitgesteld. De marktkramers moeten dit jaar niet meer betalen voor hun standplaats en elektriciteitsverbruik. Foorkramers krijgen de retributie terug, die ze hebben betaald voor kermissen die niet zijn doorgegaan. Horecazaken kunnen hun terras kosteloos uitbreiden als er genoeg plaats is op het voetpad en na overleg met de gemeentelijke diensten. Er is ook een pakket hulpmiddelen voor de sociaal zwakkeren.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio