Ook voor jeugd- en sportclubs lanceert de stad een impulsfonds. © clh

Mechelen steunt jeugd- en sportverenigingen met impulsfonds

De stad Mechelen heeft heel wat middelen vrijgemaakt voor steun om de coronacrisis aan te pakken. Zo is er ook een impulsfonds voor sport- en jeugdverenigingen van 678.000 euro.

Om de meest prioritaire noden te kennen, organiseerde de stad al een bevraging bij clubs en verenigingen. “Toch betekent dat niet dat we de geldkraan zomaar opendraaien. In samenwerking met de clubs bekijken we wat de noden precies zijn en zullen we resultaatgericht tussenkomen”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

Voor de sportclubs is er een bedrag van 590.000 euro voorzien. Dat geld gaat naar de kwijtschelding van concessies en de huur van sportaccommodatie, maar ook naar het uitstellen van de invoering van nieuwe tarieven. De rest gaat naar een steunfonds. “Als we de middelen efficiënt willen inzetten, kunnen we niet iedereen over dezelfde kam scheren”, stelt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Sport. Voor jeugdwerk en jeugdverenigingen is er een budget van 87.500 euro beschikbaar. Zij kunnen hun vragen en noden aankaarten bij de jeugddienst.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio