Zeven jaar celstraf voor eerste crystal meth-lab

Foto: FGP Antwerpen

Zeven jaar celstraf voor eerste crystal meth-lab

Print
Wuustwezel -

De correctionele rechtbank heeft straffen tot zeven jaar opsluiting uitgesproken tegen een groep Nederlanders en Zuid-Amerikanen die in Wuustwezel een groot productielab voor 'crystal meth' draaiend hielden.

Het drugslab dat op 6 juni 2019 in een varkensstal in Wuustwezel werd ontdekt, was het eerste in België waar methamfetamine of crystal meth werd geproduceerd. Crystal Meth, bij ons vooral bekend geworden dankzij de populaire Netflix-serie Breaking Bad, is een van de gevaarlijkste drugs die momenteel circuleren. In de Verenigde Staten heeft meth een ravage aangericht in de grootsteden.

Het Antwerpse parket vervolgde acht verdachten, die betrokken waren bij de activiteiten in het lab, waar ongeveer 500 kilogram drugs zou zijn vervaardigd. In het lab werd bij de inval ongeveer 4,7 kilogram afgewerkt product aangetroffen.

Zeven beklaagden werden ter plaatse opgepakt. Het onderzoek bracht een criminele organisatie aan het licht, die vanuit Nederland gestuurd werd. Dennis V., Jamal A.J. en Bart V.S. hadden het lab ingericht en waren ook actief als 'koks'. Zij kregen respectievelijk zeven, zes en zes jaar cel opgelegd. De Zuid-Amerikanen Luiz H., Hubert T.M., Edgar L.L. en Darwin E.R. werden ingezet als 'schoonmakers' en kregen vier jaar cel. Pierre P. was ingehuurd als chauffeur en als manusje-van-alles. Hij vliegt vijf jaar achter de tralies. Een illegaal vermogen van in totaal 780.000 euro werd verbeurd verklaard.

De grote man achter het meth-lab is vermoedelijk de Nederlandse topgangster Cees F. uit Poppel, ook wel eens de ‘Koning van het Lachgas’ genoemd. Cees F. wordt in ons land enkel vervolgd voor de illegale invoer van lachgas. Tegen F. loopt in Nederland een groot onderzoek wegens de productie van synthetische drugs.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio